De stranden van Curaçao: Grote Knip

Grote Knip is wellicht één van de bekendste stranden van Curaçao. Kristalhelder water, wit zand en ruige rotsen. Hier komen zowel de toeristen als de lokale mensen van het eiland. Vul onderweg jouw koelbox met drankjes en hapjes want op dit strand zijn de faciliteiten erg beperkt. Geniet van de ruisende golven op de achtergrond en de prachtige zonsondergang!

De stranden van Curaçao: Kleine Knip

Lokaler dan dit krijg je het niet: Kleine Knip. Ook wel het kleine zusje van Grote Knip. Omringd door kliffen, begroeid met ficussen en andere lokale bomen rij via een korte steile weg zo het strand op. Parkeer je auto aan de zijkant, haal de BBQ eruit en ga hier met vrienden genieten van een heerlijke stranddag.

De stranden van Curaçao:Daaibooi

Daaibooi is netals Grote en Kleine Knip een echt lokaal strand waar vooral in het weekend gezinnen een gezellige stranddag hebben waarbij de BBQ wordt meegenomen.

Er zijn een aantal palapa's voor de schaduw (wees er vroeg bij) en bij het kleine strandbarretje kun je ligbedjes huren en wat snacks kopen. Het strand loopt ondiep de zee in waardoor dit strand geschikt is voor kleine kinderen. Ook mooie locatie om te snorkelen.

De stranden van Curaçao: Jan Thiel

Dit is het bekendste strand van Curaçao. Hier werden ooit de eerste zwemlessen gegeven en was het een favoriet strandje voor de lokale mensen. Nu is het een booming place to be voor de toeristen. In de directe omgeving liggen diverse grote resorts, hotel en chique vakantievilla's. Jan Thiel heeft alles wat een toerist wil: verschillende gezellige beachclubs, restaurants, kleine winkels, een casino, sportschool,  een supermarkt en op zaterdag een happy hour! 

De stranden van Curaçao: Porto Marie

Je rijdt de kerk van Sint Willibrord voorbij en dan een stukje over een hobbelweg. De weg naar Playa Porto Marie is smal, dus even opletten.

Maar zodra je de parkeerplaats oprijdt heb je al een prachtig uitzicht over het strand. Linksonder de grote boom liggen (als je geluk hebt) de twee beroemde varkens van Porto Marie. De pier is een echte Instagram locatie waar je mooie foto's kunt maken. Het strand met fijn wit zand is niet heel breed maar heeft voldoende schaduwplekken tegen de klif aan. De bedjes zijn te huur. Een vriendelijke stranddame komt langs en je betaalt direct en contact.

Het restaurant heeft een ruime kaart met cocktails en lunchgerechten. Onder de palapa heb je een mooi uitzicht over zee. Wil je duiken? Dat kan, er is een duikschool aanwezig.

Stranden van Curaçao: Cas Abou

Wanneer je hobbelend over de weg naar het strand van Cas Abou rijdt, zie je uiteindelijk de baai opduiken en weet je direct waarom dit strand tot één van de mooiste stranden ter wereld behoort. Helderblauw water en een wit strand met palapa's en palmbomen: een klein paradijsje. Het strand van Cas Abou is (nog) niet zo populair bij de grote massa, hier is het door de week nog lekker rustig. Er is een restaurant aanwezig, een duikschool voor de sportievelingen, buitendouches en omkleedruimtes. Casa Abou geeft je echt een bon bini gevoel!

Stranden van Curaçao: Mambo Beach

Mambo Beach is van oudsher dé plek waar je gaat stappen met de voetjes in het zand. Maar overdag is het een populair strand met diverse beachclubs. Ook hier krijg je een echt Caribisch gevoel door de palmbomen en het prachtige water. Het strand loopt langszaam af in zee waardoor het uitermate geschikt is voor families met kleine kinderen. Direct aan Mambo Beach ligt Mambo Beach boulevard waar je kunt shoppen voor de nieuwe bikini of zwembroek. Ook de inwendige mens komt hier prima aan zijn/haar trekken. Je hebt keuze uit verschillende restaurants.