Wat is een Dushi Walk? Het woord “dushi” is Papiamentu voor alles wat leuk, lekker of lief is. Je geliefde kun je dushi noemen, maar ook iets wat je eet of wat je fijn vindt. Dus een Dushi Walk is een fijne/leuke wandeltour. Shirley neemt je mee door delen van de stad waar je als toerist niet zo snel komt. Zelfs lokale mensen die met ons meelopen zijn op sommige plekken nog nooit geweest. Vandaar, buiten de gebaande paden.

Leer Punda, Scharloo en Otrobanda zoals nooit tevoren kennen. Proef de rijke geschiedenis van Curaçao in de verschillende straatjes, die we gaan bezoeken. Weet uiteindelijk wat ieders hart verovert als je meedoet aan Dushi Walks Curaçao. Want, het zijn niet alleen de prachtige gebouwen, de kleurrijke muurschilderingen in de straten, maar ook de warme mensen die het maken wat het is. Wandel mee en maak dushi herinneringen!

Een Dushi Walk duurt ongeveer 2 uur en je betaalt ongeveer 35 gulden of 20 US dollar. Weet je dat een deel van de opbrengst gaat naar de arme mensen in de wijken waar de wandeling plaatsvindt? Zo steun je ook nog eens de lokale bevolking. Je kunt kiezen uit 5 stadswandelingen:

  1. Scharloo wandeling
  2. Punda wandeling
  3. Otrobanda art
  4. Otrobanda history
  5. Otrobanda combi

Een tour boek je via de website van Dushi Walks Curacao: https://www.dushi-walks.com/index.html